Foto FB Herbakkersfestival zelf

Herbakkersfestival in Eeklo gaat ook in 2021 niet door

Het Herbakkersfestival in Eeklo zal ook in 2021 niet doorgaan. De organisatoren van het festival zien het zowel financieel als praktisch niet haalbaar om alles tegen midden augustus klaar te krijgen. Het Herbakkersfestival hoopt er volgend jaar terug te zijn met een volwaardige editie. 

Na overleg tussen de organisatoren van het Herbakkersfestival en stad Eeklo werd er beslist om het festival te annuleren. Vorig jaar viel het evenement ook al in het water door corona. De organisatoren dachten oorspronkelijk om een lightversie van het festival te organiseren, maar na lang overleg bleek een alternatieve versie geen mogelijkheid. 

Jaar uitstel

Door de aanhoudende coronacrisis is de voorbereiding van het gratis festival te sterk verstoord. De orgisatoren zien het praktisch niet meer haalbaar om een volwaardige editie op poten te zetten aan de festivalsite bij de Blokhutten in Eeklo. Daarnaast blijkt het financieel te moeilijk om het festival in coronatijden te organiseren. Hierdoor beslisten de organisatoren om de 14e editie van het Herbakkersfestival een jaar uit te stellen. 

Het Herbakkersfestival is het tweede festival dat op korte tijd geannuleerd wordt in het Meetjesland. Eerder kondigden de organisatoren van het Rijversfestival in Zomergem ook al aan dat hun festival met een jaar opschuift.

kasto80

Meest gelezen