Radio 2

Kinderen van man uit Oudenburg wanhopig op zoek naar vader die al ruim 2 weken vermist is

Sofie Van Poucke en haar zussen en broer uit Oudenburg zijn wanhopig op zoek naar hun vader Roger. De man is manisch depressief en vertrok ruim 2 weken geleden met zijn auto om niet meer terug te keren. De auto is ondertussen beschadigd teruggevonden in de buurt van Parijs, maar de Franse politie weigert een opsporingsbericht te verspreiden. 

Roger Van Poucke is een man van 64 uit Oudenburg. 17 dagen geleden vertrok hij met zijn auto van huis, maar hij kwam niet meer terug. Zijn kinderen maken zich grote zorgen. Hij is vertrokken zonder gsm, maar vooral: Roger is manisch depressief en moet veel medicatie nemen. "Mijn papa moet dageijks zo'n 15 pillen nemen om zijn aandoening onder controle te houden", zegt dochter Sofie. "Hij doet dat ondertussen al 2 weken niet meer. Als hij in een manische periode is, kan dat nog meevallen, zegt zijn psychiater. Maar als hij depressief is, is het dringend nodig dat hij zijn medicijnen neemt. We hebben ondertussen ook al een aantal  ziekenhuizen opgebeld in de buurt van Parijs, in de hoop dat hij daar zou zijn opgenomen. Maar helaas."

Mijn papa moet dagelijks 15 pillen nemen om zijn aandoening onder controle te houden
Dochter Sofie Van Poucke

De reden waarom de zoektocht zich toespitst op de regio Parijs is dat Roger er een paar keer zijn bankkaart heeft gebruikt. Zijn auto is er ook teruggevonden, met een deuk in. In de auto is ook een aanrijdingsformulier gevonden waaruit blijkt dat Roger in een gemeente net voor Parijs een aanrijding heeft gehad. "Uit de papieren blijkt dat er alleen materiële schade was', zegt Sofie nog, "en dat er dus geen gewonden waren. Hij moet daarna zijn doorgereden tot zijn tank leeg was en is dan, vermoeden we, te voet verder getrokken." 

(Lees voort onder de foto) 

Radio 2

Zoeken naar een speld in een hooiberg

De kinderen van Roger hebben ondertussen een flyer gemaakt waarin ze vragen naar tips over hun vermiste vader. De Belgische politie heeft ook een Frans opsporingsbericht gemaakt. "Maar de Fransen weigeren om dat te verspreiden", zegt Sofie. "Blijkbaar doen ze dat daar alleen voor minderjarigen en dus niet voor volwassenen. We hebben er aan gedacht om dan zelf maar naar Parijs te trekken en de 200 flyers die we hebben gemaakt rond te delen om op te hangen, maar het is zoeken naar een speld in een hooiberg. De regio Parijs is bijzonder groot en we hebben er geen idee van waar we onze zoektocht moeten beginnen. We hopen daarom dat papa binnenkort nog eens zijn bankkaart gebruikt, zodat we beter weten in welke gemeente of buurt hij ongeveer zit." 

Wie Roger de voorbije 2 weken heeft gezien kan dat laten weten op het nummer 0800/30.300. Wie vanuit het buitenland belt, kan terecht op het nummer 0032/2.554.44.88

Radio 2

Meest gelezen