Moeder van Nathalie Geijsbregts krijgt uitnodiging voor vaccinatie van haar dochter die 30 jaar geleden verdween

Nathalie Geijsbregts heeft een uitnodiging gekregen voor een coronavaccin, terwijl ze al dertig jaar verdwenen is. De brief kwam aan bij de moeder van Nathalie. 

Nathalie Geijsbregts was 10 jaar toen ze op 26 februari 1991 spoorloos verdween in Leefdaal in Vlaams-Brabant. Ze zou vandaag 40 jaar zijn en aan de beurt zijn om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. 

De vader van Nathalie, Eric Geijsbregts, plaatste de vaccinatie-uitnodiging voor zijn verdwenen dochter op zijn Facebookpagina. Het geeft hem een dubbel gevoel. "Het is enerzijds pijnlijk, maar tegelijk is er op deze manier weer aandacht voor Nathalie en wordt ze niet vergeten", zegt Eric Geijsbregts aan onze redactie. Zijn post lokt wel heel wat verontwaardiging uit op sociale media. Heidi De Pauw van Child Focus noemt de uitnodiging "beschamend en onaanvaardbaar"  en wil bekijken met de bevoegde ministers hoe dit kan vermeden worden, ook voor andere vermisten.

30 jaar zoeken zonder resultaat

"Het gebeurt niet zo vaak meer dat we overheidsbrieven op naam van Nathalie toegestuurd krijgen. Sommige instanties, zoals de gemeente, plaatsen al een opmerking bij haar naam om pijnlijke situaties als deze te vermijden", zegt Eric Geijsbregts. Maar hij tilt er niet zwaar aan: "Ik lig er niet wakker van. Deze brief komt wellicht uit een andere overheidscomputer. Mogelijk hebben nog vele andere vermisten een uitnodiging toegestuurd gekregen."

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat Nathalie Geijsbregts is verdwenen. Ze stond op de bus te wachten om naar school te gaan toen ze wellicht is ontvoerd.  De voorbije jaren is er geregeld gezocht naar Nathalie maar ze blijft tot op vandaag spoorloos. 

Wie is Nathalie Geijsbregts precies? We leggen het hier uit in één minuut. De tekst gaat daaronder voort. 

Videospeler inladen...

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid excuseert zich

Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, biedt namens het Agentschap zijn excuses aan aan de familie van Nathalie. "Het computersysteem van waaruit 5 miljoen uitnodigingen worden verstuurd, laat jammer genoeg niet toe om een manuele controle uit te voeren op alle namen. Nathalie Geijsbregts is nog opgenomen in het rijksregister en daardoor zit ze nog in de databank van waaruit de uitnodigingen worden verstuurd", zegt Moonens.

Meest gelezen