CC BY-SA 2.0 Clement Bourse

Onderzoek naar dodelijk ongeval van valschermspringer uit Zaventem

Het parket van Luik heeft een onderzoek geopend naar een dodelijk ongeval met een parachute maandagnamiddag in Spa. Het slachtoffer is een man van 59 jaar uit Zaventem. 

De man uit Zaventem, geboren in 1962, bezocht maandag Skydive, het centrum voor valschermspringen van Spa, voor een solosprong. "De man moet in het bezit zijn geweest van de benodigde brevetten aangezien het geen tandemsprong was", zegt afdelingsprocureur Gilles de Villers Grand Champs.

Tijdens de vrije val ontstond een probleem dat de vijftiger fataal werd. "'Een wetsdokter en een deskundige zijn ter plaatse gekomen. Op basis van de eerste elementen van het lopende onderzoek lijkt het om een ongeval te gaan", aldus de afdelingsprocureur.

 

Meest gelezen