www.devid.be

Ook dit jaar geen Belcanto Classic in Heuvelland door corona

De organisatoren van de Belcanto Classic in Westouter en Reningelst hebben beslist dat de wielerwedstrijd ook dit jaar niet zal doorgaan. Bij de Belcanto Classic gaat het, meer nog dan bij andere koersen, om het volksfeest en niet zozeer om wie er als eerste over de meet komt. De organisatoren vrezen dat de coronamaatregelen nog te veel de knip op het feest zullen houden. 

Traditioneel vindt de Belcanto Classic de laatste maandag van augustus plaats . Maar ook dit jaar zal de wielerwedstrijd niet doorgaan. De organisatoren laten op de website van de Belcanto Classic weten dat er nog te veel onzekerheid is over de coronamaatregelen: "Na verschillende vergaderingen met ons bestuur hebben we samen besloten om ook dit jaar geen Belcanto Classic te laten doorgaan. (...) De Belcanto Classic is een koers, een volksfeest, een kerremesse, een beleving. De huidige reglementeringen rond het coronavirus zorgen er voor dat wij geen groen licht krijgen om het op een normale manier te organiseren. Het is met veel spijt in ons hart maar we trekken de kaart van "alles of niets" en onder de huidige omstandigheden is "alles" een vaag begrip!"

In plaats van de wielerwedstrijd komt er deze zomer wel een coronaveilige wandelroute. Volgend jaar komt er wel een nieuwe editie, op 29 augustus 2022.

Prijs voor de grootste zweter

De Belcanto Classic is een wedstrijd die al meer dan 25  jaar bestaat en ontstaan is uit een weddenschap tussen zanger Guido Belcanto en een aantal vrienden uit de Westhoek. Er mogen net geen 500 mensen aan de koers deelnemen. Profrenners zijn niet toegelaten, tenzij de organisatoren een uitzondering toestaan. De wedstrijd moet vooral gezellig zijn en ludiek, daarom zijn er ook prijzen voor de meest sexy renner, de mooiste outfit of de grootste zweter. 

Meest gelezen