Alexander Dumarey

Planeet Frank: over de koude lente, over goede en slechte ozon en over de internationale scheepvaart

In Planeet Frank laat onze weerman zijn licht schijnen over weer en klimaat. Het zijn brandend actuele onderwerpen waarover veel ongerustheid bestaat.

Ann vroeg zich op Twitter af (met #planeetfrank) of de voorbije lente niet uitzonderlijk koud was. Is de klimaatopwarming dan voorbij? Zal ons voorjaar in de toekomst altijd fris zijn? Of was de voorbije weerkundige lente gewoon een ongelukkig toeval?

Bron: KMI

Frederick wil meer info over ozon. Enerzijds is er dat ozongat boven de Zuidpool. Maar op hete zomerdagen hoort hij ook berichten over ozonsmog. Is ozon goed of slecht? Of zijn er verschillende soorten ozon?

Ozongat boven de Zuidpool

Kristof maakt zich zorgen over het internationale transport. Moeten we Belgische garnalen echt per schip naar Marokko sturen om daar gepeld te worden? Is de scheepvaart geen grote vervuiler? Professor Christa Sys weet het antwoord.

Heeft u zelf een vraag over het klimaat of het weer voor Frank? Dan kan u ze stellen via planeetfrank@vrt.be of via sociale media met #planeetfrank. Of u kan het formulier hieronder invullen.

 

Meest gelezen