Puurs-Sint-Amands wil ouders helpen in de strijd tegen verveling met zomerkalender

In Puurs-Sint-Amands krijgen alle leerlingen van de lagere school een zomerkalender boordevol tips om de verveling tegen te gaan. In samenwerking met Bataljong vzw lanceren 80 Vlaamse gemeenten de kalender. Volgens schepen voor Jeugd Hilde Van der Poorten (CD&V) appreciëren ouders zo'n kalender: "Het brengt hen verlichting in de zomer."

De kalender bevat leuke tips, ideeën en activiteiten voor kinderen om elke dag in juli en augustus mee te vullen. Concreet richt het doe-boekje zich op kinderen van 6 tot 12 jaar. Volgens de schepen bereikt de gemeente hier zo'n 2000 kinderen mee. Ze is overtuigd van de meerwaarde: "Vorig jaar brachten we de zomerkalender voor de eerste keer uit. Het is een boekje op maat van de kinderen vol met heel wat leuke en creatieve activiteiten om hen een leuke zomer te geven met hun familie en vrienden."

Ik heb zelf ook 3 jonge kinderen. Het is niet altijd even makkelijk om rust te vinden tijdens de zomervakantie. Deze kalender kan ouders daarbij helpen.
Benjamin Dalle, minister voor Jeugd (CD&V)

Naast Puurs-Sint-Amands gaan nog zo'n 80 andere gemeenten het boekje uitdelen.  Zij worden daarbij ondersteund door Bataljong vzw. Minister voor Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) erkent als vader zeker het nut van zo'n kalender: "Als ouder wil je toch zelf ook uitrusten. Ik heb ook drie jonge zonen. Het is altijd een uitdaging om die rust te vinden en op een fijne manier de vakantie door te brengen met de kinderen. Dit boekje kan een enorme inspiratiebron zijn."

Meest gelezen