Radio 2

Ronny uit Eernegem heeft twee limousines "Het is de droom van elke limochauffeur om met The Beast te rijden"

Als iemand weet hoe moeilijk het moet zijn om met The Beast door de soms smalle straten van Brussel te rijden, dan is het Ronny Myny uit Eernegem bij Ichtegem. Zelf heeft hij 2 limousines. "Het moeilijkste is de enorm grote draaicirkel."

Als de president van de Verenigde Staten zich verplaatst, dan rijdt er altijd een zwaar gepantserde Cadillac van 5 en een halve meter lang in zijn colonne: dat is "The Beast". Ook in Brussel heeft president Joe Biden zijn limo mee.  Ronny Myny uit Eernegem heeft "The Beast" nog nooit in het echt gezien: "Maar het is de droom van elke limochauffeur om daar eens mee te rijden."

Zelf heeft Ronny 2 limo's die bijna dubbel zo lang zijn als "The Beast". "De mijne zijn 9 meter lang. De ene is helemaal ingericht met LED-verlichting. De andere is het standaardmodel met houten inrichting en lederen zetelbekleding."

Draaicirkel

De straten van Brussel zijn niet altijd erg breed en dat maakt het moeilijk voor de chauffeur van "The Beast". Ronny: "Het moeilijkste is de enorme draaicirkel. Je moet dat goed inschatten. In het begin heb ik enkele haperingen gehad bij het draaien. Met maar weinig schade maar je moet de wagen dan toch telkens laten herspuiten."

Ronny heeft ook al grappige momenten beleefd met passagiers die hij vervoert in zijn limousines. "Zo was er een hoogzwangere vrouw die op weg naar haar huwelijk dacht dat ze moest bevallen. En ik had ook eens een vrouw van wie we dachten dat ze tijdens haar verjaardagsrit een hartinfarct had gekregen. Ze had blauwe lippen maar dat bleek van een serviette te komen waarmee ze haar mond afgeveegd had."

Meest gelezen