Amber Gys

Twee flatgebouwen geëvacueerd na brand in Asse

In Asse zijn maandagavond twee appartementsgebouwen volledig geëvacueerd na een brand in één van de flats. Het vuur was daar ontstaan op het terras. Zowel het gebouw van de brand als een aanliggend appartementsblok werden meteen geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. De meeste bewoners zijn intussen kunnen terugkeren. 

De brandweer kreeg maandagavond rond half 9 een oproep binnen voor een uitslaande brand. Die was ontstaan in één van de appartementsgebouwen in de Weversstraat in Asse. Zowel de bewoners van het huidige gebouw, als het aangrenzende werden werden meteen geëvacueerd. De bewoners van het bewuste appartement op de eerste verdieping, een jonge vrouw met twee kleine kinderen, werden ter controle onderzocht in de ziekenwagen. Zij hadden te veel rook ingeademd, maar moesten uiteindelijk niet afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Moeilijke zoektocht

Voor de brandweerploegen van Asse en Lennik was het even zoeken naar de bron.  “Bij aankomst merkten we een grote rookpluim op, maar we wisten niet meteen van waar het kwam”, aldus brandweerofficier De Sadeleer. “Wanneer we ons aan de achterzijde begaven, merkten we dat de brand zich op het terras bevond. We konden deze snel doven om eventuele uitbreiding naar het aanliggende gebouw of andere appartementen te voorkomen.”

De slaapkamer van het appartement, die vlak naast het terras gelegen is, mag niet meer gebruikt worden. Alle andere appartementen zijn nog steeds bewoonbaar waardoor die bewoners snel opnieuw hun intrek konden nemen. De oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend. 

Meest gelezen