Plannen voor Pelikaanstraat en omgeving klaar: binnenkort start openbaar onderzoek

Het Antwerpse stadsbestuur heeft de plannen voor de Pelikaanstraat en de omgeving klaar. Na de Kievitwijk, aan de andere kant van het Centraal Station, wil het stadsbestuur ook die aanpakken. Veel gebouwen zijn verouderd en er ligt ook een braakliggend terrein. Binnenkort start een openbaar onderzoek. Als alles goed gaat, starten de bouwwerken volgende zomer.

De Pelikaanstraat loopt naast het Centraal Station, evenwijdig met de sporen, en maakt deel uit van de Diamantwijk. Volgens het stadsbestuur is ook die straat en de omgeving toe aan vernieuwing. Gebouwen zijn verouderd en ook een braakliggend terrein is een doorn in het oog.

"Na verloop van tijd dreigt zo'n braakliggend terrein dat niet ontwikkeld wordt, een stadskanker te worden", zegt Annick De Ridder (N-VA), schepen voor Stadsontwikkeling. "We willen daar weer een leefbare plek van maken."

Na verloop van tijd dreigt zo'n braakliggend terrein een stadskanker te worden

Annick De Ridder (N-VA), schepen voor Stadsontwikkeling

Er zijn ook al plannen. "Het wordt een mengeling van kantoren, woningen, handelspanden, recreatie... Er wordt ook extra aandacht besteed aan groen om de leefkwaliteit van zowel bewoners als werknemers daar te verbeteren."

Binnenkort start het openbaar onderzoek. Dat zal lopen van 2 augustus tot 30 september. Dan kan iedereen de plannen inkijken en eventueel reageren. Als alles goed gaat zouden in de zomer van volgend jaar de bouwwerken kunnen beginnen

Meest gelezen