Voorzitter eerstelijnszorg Druivenstreek Dirk Devroey (rechts op foto)
Radio 2

Vertrekkende reizigers weer welkom in testcentrum Tervuren

Vakantiegangers die zich wil laten testen voor vertrek, kunnen daarvoor weer terecht in het testcentrum van Tervuren. Nochtans hadden ze daar enkele weken geleden gezegd dat reizigers niet meer welkom zijn. Maar dankzij nieuw personeel en minder besmettingen is dat weer mogelijk. 

De besmettingen met het coronavirus zijn nu al weken op rij aan het dalen. En dat betekent weer ruimte om meer volk te ontvangen in het testcentrum van Tervuren. Enkele weken geleden lieten ze daar weten dat vakantiegangers testen niet mogelijk was. Maar nu draaien ze bij. Voorzitter van de eerstelijnszorg in de Druivenstreek Dirk Devroey vertelt hoe dat komt. "Een paar weken geleden waren er nog veel mensen die symptomen hadden en moesten getest worden. En hadden we ook een accuut personeelsgebrek. We hebben dan volop ingezet op het zoeken van nieuwe testers. Die hebben we gevonden. En dus nu kunnen we weer tegemoet komen aan de wensen van onze inwoners. Niet alleen als ze ziek zijn, maar ook als ze op vakantie willen vertrekken."

In het testcentrum van Tervuren zijn inwoners van de gemeente zelf welkom, maar ook die uit de buurt zoals Tervuren, Overijse, Hoeilaart, Wezembeek-Oppem en Kraainem. 

Studenten Geneeskunde

Op dit moment is er nog geen volkstoeloop in het testcentrum van Tervuren. Maar dat gaat snel veranderen, zegt Devroey. "De grote vakantie is nog niet begonnen, maar eens het zover is, en ook de examens voorbij zijn, zal er een grote toename zijn."

Om die te kunnen opvangen is het testcentrum in gesprek met universiteiten om bijvoorbeeld studenten geneeskunde in te zetten. "Per dag kan je in héél België 100.000 mensen testen. Maar met de vakantie voor de deur zal dat een veelvoud per dag worden van vertrekkende reizigers." 

Meest gelezen