Belga Image

Vredefeesten in Sint-Niklaas krijgen coronaveilige editie

Nadat de vorige editie van de Vredefeesten in Sint-Niklaas in het water viel door corona, gaat de editie van dit jaar wél door. Het zal gebeuren in een coronaproof jasje. Zo komt er dit jaar nog geen hoofdpodium op de Grote Markt, maar gaat de ballonloop wel opnieuw door. 

Traditioneel vinden de jaarlijkse Vredefeesten plaats in het eerste weekend van september om de Sint-Niklase zomer feestelijk af te sluiten. Toch strooit corona voor het tweede jaar op een rij roet in het eten. Vorig jaar werden de Vredefeesten volledig afgelast. Deze keer organiseert de stad wel Vredefeesten, al zal deze editie er niet uitzien als andere jaren. 

Veilige editie

De stad Sint-Niklaas maakte de beslissing om de feesten toch door te laten gaan met als voorwaarde dat de coronacijfers en -maatregelen het toelaten. Zo komt er dit jaar geen hoofdpodium op de grote markt. De ballonloop zal wel doorgaan. De stad wil hierbij zoveel mogelijk ballonnen laten opstijgen vanop de Grote Markt. 

We weten nog niet zeker hoeveel ballonnen er kunnen opstijgen
Schepen Ine Somers (Open Vld)

“Voorlopig is het nog gissen hoeveel ballonnen er kunnen opstijgen op de grote markt en welke richtlijnen er zullen gelden voor het publiek. Er is een mogelijkheid om de ballonnen meer te verspreiden, maar als de omstandigheden het toelaten willen we de ballonnen zoveel mogelijk concentreren”, legt schepen Ine Somers (Open Vld) uit. 

Gedeeltelijk onder voorbehoud

Verder plant de stad kleinschalige concerten op het Sint-Niklaasplein en het Castrohof. Ook zullen er in de tuin van de Salons tuin- en huiskamerconcerten van Terrazza plaatsvinden. Tenslotte staat ook de wereldmarkt en straatanimatie op de planning. Al staan deze plannen nog onder voorbehoud van wat de coronacijfers en –maatregelen op dat moment toelaten.

kasto80

Meest gelezen