Waarschuwingsfase van ozon- en hitteplan geactiveerd, vooral uitkijken voor ouderen en kinderen

De komende dagen stijgt het kwik in Ukkel tot 31 graden en nemen de ozonconcentraties verder toe. Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, activeert daarom vandaag het ozon- en hitteplan. Vooral voor ouderen en kinderen is het uitkijken.

Het is warm, en het wordt nog warmer. De komende dagen stijgt het kwik in Ukkel tot 31 graden en nemen de ozonconcentraties verder toe. Op basis van de laatste voorspellingen zal de Europese informatiedrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht benaderd maar niet overschreden worden. Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, activeert daarom het ozon- en hitteplan.

In Vlaanderen staat het Agentschap Zorg en Gezondheid hiervoor in. Zorg en Gezondheid roept iedereen op om zorg te dragen voor zichzelf en voor anderen. Bij hoge temperaturen vragen immers vooral kinderen en ouderen extra aandacht om eventuele gezondheidsrisico's tegen te gaan. Op de site  warmedagen.be zijn daarvoor alle tips en adviezen te vinden.

Een greep uit de tips: een zonnebril en een hoofddeksel dragen, luchtige kleding aandoen, voldoende drinken en zoveel mogelijk uit de zon blijven.

Meest gelezen