14 pv's opgesteld voor supporters van KRC Genk en Standard na harde confrontatie

De politie heeft 14 pv's opgesteld voor supporters van KRC Genk en Standard. Op 23 april, een dag voor de bekerfinale, hadden de supportersgroepen met elkaar afgesproken. Er werd met stokken en vuurwerk gegooid, en er werd gevochten. 

Via de sociale media hadden beide supportersgroepen afgesproken om een confrontatie te organiseren in de buurt van het stadion van Genk, een dag voor de wedstrijd van 24 april. Er werd met stokken en vuurwerk gegooid, en er werd gevochten. In de Nijverheidslaan kwam het tot een vechtpartij waarbij een Luikse supporter gewond raakte door stampen en slagen. De beelden van dit voorval werden online gedeeld door omstaanders.

De politie kon heel wat mensen identificeren op basis van beelden. 11 pv's zijn opgesteld voor het overtreden van de voetbalwet, 3 pv's voor slagen en verwondingen. Voor overtredingen tegen de voetbalwet volgt minstens een boete en mogelijk een tijdelijk stadionverbod. 

Meest gelezen