Aarschot krijgt na decennia weer openbare zwemvijver in domein Schoonhoven

De stad Aarschot gaat een zwemvijver laten inrichten in recreatiedomein Schoonhoven. De stad kon het domein na twee jaar onderhandelen kopen. In de jaren 60 en 70 was Schoonhoven al een populaire plek om te zwemmen. Het herinrichten zal enkele jaren duren, maar Aarschot krijg dus een publieke plek om in openlucht te zwemmen.

Domein Schoonhoven is een recreatiedomein van 16 hectare in de Demervallei, gelegen aan de Diestsesteenweg in Aarschot, vlakbij het stadscentrum. In de jaren 60 en 70 van vorige eeuw was het een populaire plaats om te gaan vissen, spelen en zwemmen. Net als op veel plaatsen in die tijd was er een zwemvijver met cafetaria en speeltuin. Het is nog steeds een recreatiedomein met horecazaak en caravans, maar er wordt niet meer gezwommen. Aarschot koopt nu het hele domein en zal het helemaal herinrichten met wandelpaden en een zwemvijver die aan alle normen voldoet om er te kunnen zwemmen.

Fantastisch! Rotselaar heeft de plas, Diest de Halve Maan en nu krijgen wij ons eigen openluchtzwembad in de vijvers van Schoonhoven

Dirk Arnoudts, inwoner Aarschot

Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD): “In de eerste plaats willen we het domein teruggeven aan de inwoners van Aarschot en omstreken door het vrij toegankelijk te maken. Zo kan iedereen volop genieten van de vele troeven die de site te bieden heeft. Bovendien vormt het domein de toegang naar een belangrijke archeologische site. Hier bevonden zich de parochiekerk en nederzetting van Weerde die hun oorsprong in de 9de eeuw vinden."

Bereikbaar vanuit het stadscentrum

“Daarnaast willen we de Aarschottenaren de nodige buitenruimte aanbieden”, vult schepen Bert Van der Auwera (Open VLD) aan. “Daarom werken we aan vier grote parken op ons grondgebied: park Elzenhof, de Laaksite, het gebied rond de Orleanstoren en domein Schoonhoven. Elk met hun eigen karakter. Je kan er onthaasten, sporten en genieten van het water en de natuur.”

De stad wordt vanaf 1 januari eigenaar van het domein. De gemeenteraad moet de beslissing nog wel goedkeuren.

Meest gelezen