Lokale Politie Antwerpen

Antwerpse politie redt 16 verwaarloosde honden in Hoboken

De Antwerpse politie heeft maandag 16 honden in beslag genomen in Hoboken. De dieren leefden in ellendige omstandigheden.  Na twee controles besliste de politie de honden weg te halen en naar een asiel te brengen. 

Het wijkteam van Hoboken had al twee inspecties uitgevoerd op het adres. Telkens stelden de agenten vast dat de honden (chihuahua's, een Maltezer, een keeshond en een Chinese naakthond) moesten leven in een badkamer op een oppervlakte van vier vierkante meter. Ze werden gevoed in een kast met vakken. In elk vak stond een bakje vol hondenhaar. Slapen moesten de dieren in dezelfde vakken of in wasmanden op de grond. 

De hele woning stonk ook naar uitwerpselen. De wijkagenten legden de eigenares tot twee keer toe maatregelen op om het leven van haar honden te verbeteren. 

Asiel

Maandag bleek dat die maatregelen nauwelijks waren opgevolgd. De politie kon de honden amper bereiken omdat het huis vol rommel lag. De dieren konden nu uit de badkamer lopen naar een klein gangetje. Daar troffen ze een hondje aan dat kauwde op een oud stuk brood. Een emmertje water om uit te drinken, bleek te hoog te zijn voor de kleinere viervoeters. 

Omdat de eigenares van 57 niet genoeg moeite had gedaan om de honden beter te verzorgen en de dieren nog steeds te weinig ruimte hadden, besloot de politie ze mee te nemen en naar een asiel te brengen. De eigenares kreeg nog een bijkomend proces-verbaal omdat ze niet over de juiste vergunningen beschikte om meer dan 10 volwassen honden te houden. 

Meest gelezen