Videospeler inladen...

BEKIJK - Bazart speelt bij MNM-Marathonradio in primeur met nieuwe bezetting: "We wilden onszelf uitdagen"

Bazart speelt voortaan liveconcerten met twee nieuwe groepsleden: drummer Mario Goossens van Triggerfinger en bassist en toetsenist Tom Coghe van GOOSE. Trio Mathieu Terryn, Oliver Symons en Simon Nuytten blijft de ruggengraat van de groep, en ook gitarist Daan Schepers blijft aan boord. De nieuwe bezetting heeft zijn debuut gemaakt bij Marathonradio op MNM.

Op 4 juni heeft Bazart zijn derde plaat uitgebracht, "Onderweg". Een album waarop de groep anders wil klinken: volwassener, maar nog altijd met een groots geluid. Om de nieuwe nummers live wat extra kracht bij te zetten, hebben kernleden Mathieu Terryn, Oliver Symons en Simon Nuytten twee nieuwe groepsleden aangetrokken: drummer Mario Goossens, bekend van onder andere Triggerfinger, en bassist en toetsenist Tom Coghe, vaste waarde bij GOOSE: een serieuze uitbreiding van de ritmesessie dus.

Eerste volwaardige concert voor Bazart 2.0: Werchter Parklife, voor 2.500 bezoekers in bubbels van vier. In het najaar wacht de Lotto Arena. Maar Goossens en Coghe hebben vandaag al hun officiële Bazartdebuut gemaakt, met een miniconcert voor de MNM-luisteraars tijdens Marathonradio. "Een concert spelen is lang geleden, dus daar hebben we altijd zin in", aldus frontman Mathieu Terryn.

Achter zijn vertrouwde drums: Mario Goossens, niet enkel bij Triggerfinger, maar ook bij Bazart
Links achteraan op de foto: Tom Coghe, bassist en toetsenist, ook bij GOOSE

Meest gelezen