Radio 2

Onbekenden stichten brand aan appartementsgebouw in Diegem

Aan de Woluwelaan in Diegem is er in de nacht van dinsdag op woensdag brand gesticht aan de Residentie Zilverhof. Aan een supermarkt op het gelijkvloers werd een rek met reclameboekjes in brand gestoken. Het gerecht is op zoek naar de dader(s).

Rond half twaalf vannacht werden de bewoners van het appartementsgebouw opgeschrikt door het brandalarm. Ze zagen hoe er een kleine, maar hevige brand woedde aan de gevel van de supermarkt op het gelijkvloers. De brandweer kwam ter plaatse en ook het medisch interventieplan werd een tijdje afgekondigd. Alle bewoners konden het gebouw zonder problemen verlaten en er vielen geen gewonden.

Erger nipt vermeden

De brandweer kreeg het vuur vrij snel onder controlen, maar de schade aan de gevel van de supermarkt is aanzienlijk. Na de bluswerken mochten alle bewoners terugkeren naar huis. Het parket van Halle-Vilvoorde liet vannacht nog een branddeskundige langskomen. Die concludeerde dat de brand wel degelijk is aangestoken. "Een rekje met reclameboekjes werd in brand gestoken en er zijn resten van een fles whisky in de brandhaard gevonden", aldus parketwoordvoerder Carol Vercarre. "De brandweer kon maar net op tijd voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de appartmenten boven de winkel." Het parket is met een onderzoek gestart naar de daders.

Meest gelezen