Foto: Twitter.

Grote brand woedt in vakantiepark Beekse Bergen in Nederland

In Nederland heeft een zware brand het hoofdgebouw van het vakantiepark Beekse Bergen verwoest. In dat gebouw zijn het zwembad en het restaurant van het vakantiepark ondergebracht. De brand is ontstaan door een gaslek. Er zijn al veel vakantiegangers in het park, maar niemand raakte gewond. Het vakantiepark is ook niet ontruimd.

De brand brak rond 9 uur uit in het restaurant, gevestigd in het hoofdgebouw van het vakantiepark. Vermoedelijk ontstond er een steekvlam. Op het moment dat de brand ontstond, waren er nog geen vakantiegangers in het gebouw aanwezig. 

Het vakantiepark ligt naast het ook bij Belgische toeristen populaire safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De rook was in de wijde omgeving te zien, en er waren explosies te horen. 

(lees door onder de tweet)

Het gebouw is door de brand volledig verwoest. De brandweer, die met tientallen mensen ter plaatse is, besliste daarom om het pand te laten uitbranden en daarna na te blussen.

Het vakantiepark is niet ontruimd. De wind waait niet in de richting van de huisjes. Omwonenden moeten wel ramen en deuren gesloten houden. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand. Voor het zwembad zijn chloor- en zwavelzuur opgeslagen, maar het vuur heeft de opslagplaats niet bereikt.

De dieren in het even verderop gelegen safaripark zijn niet in gevaar. Uit voorzorg zijn een aantal dieren wel naar binnen gehaald wegens de rook. Het safaripark is ook gewoon open voor publiek.

Meest gelezen