Camille Dhont op de Eregalerij van Radio 2

Camille Dhont maakt lied "Superheld" voor vriend die stierf door elektrocutie op spoorlijn

Op het nieuwe album van zangeres Camille Dhont zal een hommage staan aan de overleden musicalacteur Arne Decock. Die stierf op amper 18-jarige leeftijd door elektrocutie aan de spoorweg in Boom. "We zouden ooit een duet opnemen maar dat is nooit gelukt", zegt Camille op Radio 2 Antwerpen.

Het zijn spannende dagen voor zangeres Camille Dhont die je kent van de Ketnet-reeks "#LikeMe" en de nummer-één-hit Vuurwerk. Vandaag start de verkoop voor Dhonts concert in de Lotto Arena. Ze is de jongste solo-artieste ooit die de concertzaal wil vullen. Volgende week verschijnt Camilles eerste album met daarop een hommage aan Arne Decock. De jonge Aartselaarse musicalacteur overleed in 2019 door elektrocutie aan een spoorweg in Boom. Hij was een nauwe vriend van Camille.

Superheld Arne

"Het nummer voor Arne heet "Superheld" en het is een van mijn favorieten op het album. Het is ook het gevoeligste nummer en ik heb het geschreven speciaal voor Arne", vertelt Camille in "Start Je Dag". "Vroeger zeiden we tegen elkaar: later gaan we samen een duet opnemen. Dat is er helaas nooit van gekomen. Maar ik vond dat ik dit moest doen, ik was het Arne verschuldigd." Het album "Vuurwerk" van Camille Dhont verschijnt op woensdag 23 juni.

Meest gelezen