Archieffoto
RTV

Chaletpark Fauwater opnieuw in lockdown. Burgemeester roept op: "Vaccineer alle buitenlandse werkkrachten"

In Kasterlee is chaletpark Fauwater opnieuw in lockdown door een uitbraak van corona. 23 buitenlandse werknemers uit de bouwsector zijn besmet. Burgemeester Ward Kennes (CD&V) roept daarom nog eens op om alle buitenlandse werknemers zo snel mogelijk te vaccineren en niet alleen die in de land- en tuinbouwsector.

"Zaterdagmiddag kreeg ik te horen dat er weer coronabesmettingen zijn vastgesteld bij mensen die in Fauwater verblijven", zegt burgemeester Ward Kennes. "We hebben zoals de vorige keren de camping in lockdown geplaatst en maandag is een bus van het UZA gekomen om 180 mensen te testen." Daaruit bleek dat er nog meer mensen besmet waren en ook verspreid over verschillende chalets. 

"Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft ons dan gevraagd om de volledige lockdown te handhaven, omdat er anders een groot gevaar is infecties op andere plaatsen." Dat betekent dat de bewoners het park niet meer mogen verlaten en ook niet mogen gaan werken. Volgende week zal iedereen dan opnieuw getest worden.

Er is dus één groep die niet gevaccineerd wordt en dan merk je dat dat toch gevolgen heeft

Ward Kennes (CD&V), burgemeester Kasterlee

De burgemeester herhaalt naar aanleiding van deze uitbraak nog eens zijn oproep om alle buitenlandse werknemers te vaccineren. "Dat is intussen wel geregeld voor mensen die werken in de land- en tuinbouwsector, maar niet voor buitenlandse werknemers in fabrieken en op bouwwerven. Het zijn net zulke mensen die hier besmet zijn."

"Op dit moment heeft Kasterlee heel weinig infecties en we hebben een hoge vaccinatiebereidheid en een hoge vaccinatiegraad," gaat Kennes voort, "maar er is dus één groep die niet gevaccineerd wordt en dan merk je dat dat toch gevolgen heeft. Die mensen leven samen op een kleine oppervlakte en vertrekken elke dag naar een andere werkplaats, waar ze ook weer in contact komen met anderen. Daarom moeten we nu zulke strenge maatregelen nemen."

Meest gelezen