BELGA

Curator Point Urbain eist één miljoen euro van Sihame El Kaouakibi en zakenpartner Erika Nguyen

De curator van Point Urbain - het vroegere catering- en evenementenbureau van Sihame El Kaouakibi en Erika Nguyen - eist van hen persoonlijk een schadevergoeding van 1 miljoen euro. Dat meldt VTM Nieuws en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. Het is de eerste keer dat El Kaouakibi persoonlijk wordt gedagvaard.

Bij een faillissement gebeurt het niet automatisch dat bestuurders aansprakelijk worden gesteld voor de schulden die achterblijven. Maar volgens de curator zijn er grote fouten gebeurd door de bestuurders zelf, toen ze het bedrijf leidden. En dus eist de curator een schadevergoeding van hen persoonlijk. 

Als de rechter meegaat in de eis van de curator, zijn de gevolgen voor El Kaouakibi en haar zakenpartner verregaand en moeten ze persoonlijk een miljoen euro ophoesten.

Point Urbain legde in februari van dit jaar de boeken neer, nadat de verhuurder van het statige JJ House - een Antwerpse familie die het gebouw al twee eeuwen bezit - Point Urbain had gedagvaard wegens een oplopende achterstallige huur. Tegelijkertijd vraagt de familie ook om het huurcontract te verbreken.

 Sihame El Kaouakibi ligt al enkele maanden onder vuur omdat er subsidies voor het dansproject Let's Go Urban misbruikt zouden zijn geweest. Volgens de stad Antwerpen gaat het om een bedrag tot 350.000 euro. 

Meest gelezen