Genks stadsbestuur zet verjonging verder in met Karel Kriekemans: "Schepenen nodig met oplossingen op maat van jeugd"

Met Karel Kriekemans (CD&V) kiest stad Genk opnieuw voor een jonge schepen. De 31-jarige politicus nam gisterenavond de fakkel over van Michaël Dhoore (CD&V) op de Genkse gemeenteraad. Samen met de 29-jarige Toon Vandeurzen (CD&V) en Alessandro Cucchiara (32) trekt hij de gemiddelde leeftijd van het schepencollege fors naar beneden. “We hebben schepenen nodig die oplossingen zoeken op maat van jongeren”, aldus Kriekemans.

Karel Kriekemans krijgt de bevoegdheden Mobiliteit, Jeugd, Toerisme, Evenementen, Bouw en Infra. “Genkenaren spreken mij vooral aan over veiligheid en snelheid in het verkeer, zaken die ik als jonge vader en politieker graag wil aanpakken. Mijn voorganger Michaël Dhoore maakte er een punt van om Genkenaren functioneel te laten fietsen. Ik wil nog meer inzetten op die piste. Vanaf 1 juli komt er bijvoorbeeld een wijkcirculatieplan: we zullen luisteren naar de bezorgdheden en voorstellen van de burgers om de veiligheid in de wijken te verbeteren. Mensen zullen onder andere nieuwe fietspaden of vluchtheuvels mogen suggereren, zodat we met die input aan het werk kunnen.”

Als schepen wil Kriekemans ook het parkeerbeleid optimaliseren, zijn schouders zetten onder de transformatie van de Evence Coppéelaan en aan de slag gaan met de jeugd. “Met deze jonge ploeg kunnen we nog meer bruggen slaan naar jonge mensen. Ik wil echt op zoek gaan naar oplossingen op maat van onze jongeren.”

Meest gelezen