Alexander Dumarey

Gent wil overleg met Brussel na problemen met jongeren op Blaarmeersen

Het Gentse stadsbestuur wil praten met de Brusselse regering, en met de ministers, nadat jongeren uit de hoofdstad vorige week amok maakten op recreatiedomein Blaarmeersen in Gent. Gent wil pleiten voor meer recreatieruimte in en rond Brussel zelf, zodat de jongeren niet hoeven af te zakken naar andere plekken.

Gent wil dat er meer recreatieruimte in en rond Brussel zelf komt, zodat jongeren niet meer naar andere plekken hoeven te komen, zoals de Blaarmeersen in Gent. Vorige week waren er hevige vechtpartijen in de Blaarmeersen. Volgens het Gentse stadsbestuur en de politie zorgden vooral jongeren die met de trein uit Brussel kwamen voor problemen.  

"Ik heb een brief geschreven naar Brussel om het probleem aan te kaarten", zegt burgemeester Mathias De Clercq  (Open VLD) van Gent. "Ik ga vragen om meer recreatiemogelijkheden te voorzien in Brussel zelf. Het zijn vooral jongeren uit de hoofdstad die naar de Blaarmeersen afzakken om er amok te maken. En we zijn dat beu. De Blaarmeersen moet een plek blijven voor gezinnen en families, en voor iedereen die zich op een respectvolle manier wil ontspannen." 

Het zijn vooral jongeren uit de hoofdstad die naar de Blaarmeersen afzakken om er amok te maken. En we zijn dat beu

Burgemeester Mathias De Clercq van Gent

Politiecontrole

Gent heeft ondertussen zelf ook al enkele maatregelen genomen in de Blaarmeersen.  Er moet gereserveerd worden en niet-Oost-Vlamingen raken er moeilijker binnen. De politie controleert de bezoekers nu. Ze moeten een identiteitskaart en een toegangsticket hebben. Als dat niet zo is moeten ze terug naar Brussel. "We controleren ook aan het station, en die aanpak werkt", zegt burgemeester De Clercq. 

kasto80

Meest gelezen