AFP or licensors

Gentenaars moeten drie dagen langer wachten op tweede prik van het Moderna-vaccin

In het vaccinatiecentrum in Gent wordt de tweede prik met het Moderna-vaccin voor heel wat mensen drie dagen uitgesteld. De prik stond oorspronkelijk gepland op 2 juli, maar door onzekerheid over de levering van het vaccin wordt de prik met drie dagen uitgesteld.

In Gent zullen ongeveer 3.800 inwoners drie dagen langer moeten wachten op hun tweede prik van het Moderna-vaccin. De Gentenaars kregen hun eerste prik begin juni en zouden normaal gezien op 2 juli hun tweede prik krijgen. Doordat de levering van het Moderna-vaccin voor die dag niet kan gegarandeerd worden, wordt de prik met drie dagen uitgesteld. 

“Het is erg uitzonderlijk dat zoiets voorkomt”, legt coördinator Freija De Smet uit. “Alle leveringen gebeuren normaal op maat van de verschillende vaccinatiecentra. Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt en hopelijk ook de laatste keer”. De 3.800 Gentenaars zullen op 5 juli hun tweede prik krijgen. Voor mensen die een ander vaccin kregen, verandert er niets.

Verwittiging voor uitstel

Alle Gentenaars voor wie de prik wordt uitgesteld werden via e-mail op de hoogte gebracht. Daarnaast werd er ook naar de hele groep een brief per post verstuurd zodat iedereen zeker verwittigd is. De dag waarop de tweede prik normaal zou plaatsvinden wordt nu waarschijnlijk ingevuld door andere vaccinaties. 

“We zullen pas volgende week onze planning kunnen opstellen, maar het vaccinatiecentrum draait op dit moment op volle toeren. Zo prikken we dagelijks tot 22u ‘s avonds en op zaterdagen en zondagen. We laten geen kans onbenut om een vaccin te zetten”, vertelt Freija De Smet. 

 

kasto80

Meest gelezen