Unsplash

Gentse dierenvoedselbank is "jammer genoeg" een groot succes

Dierenvoedselbank Hugs With Tails in Gent is een succes. En dat is eigenlijk geen goed nieuws, want dat betekent dat veel mensen er aankloppen om hun dieren eten te kunnen geven. "We wisten dat er nood aan was, maar ons klantenbestand wordt alsmaar groter. De coronacrisis zit daar zeker voor iets tussen", vertelt Mieke Van Camp van Hugs With Tails.

Elke week heeft de dierenvoedselbank in Gent zo’n 60 klanten, en dat aantal blijft stijgen. "Toen we met de dierenvoedselbank begonnen, wisten we wel dat daar er nood aan was", zegt Mieke Van Camp van Hugs With Tails. "Maar we hadden nooit verwacht dat het probleem zó groot was. Veel mensen blijken de dierenvoedselbank hard nodig te hebben. Vaak moeten ze rondkomen met 50 euro per week. Als wij hen kunnen helpen om de kosten van dierenvoeding uit te sparen, dan hebben ze meer geld over voor zichzelf. Nu is het vaak zo dat ze hun eigen eten soms afstaan aan hun dieren."

Sommige mensen staan hun eigen eten af aan hun huisdieren, omdat ze anders niet rondkomen

Geen huisdier? Geen optie

"Door de coronacrisis hebben nog meer mensen financiële problemen, en het leven wordt steeds duurder.  Ons land moet de minimumlonen herbekijken, en er rekening mee houden dat mensen huisdieren hebben", vindt Van Camp. "Ik zal de laatste zijn om te zeggen: neem geen huisdier", geeft ze nog mee. "Een huisdier is voor veel van onze klanten van onschatbare waarde. Het gezelschap van een huisdier is voor hen heel belangrijk."

Door het grote succes van de dierenvoedselbank, zijn er plannen om een tweede voedselbank op te starten.

kasto80

Meest gelezen