Radio 2

Grote werken maken komaf met open riool onder binnenstad Ieper

Ieper maakt komaf met een open riool onder het centrum van de stad. Door rioleringswerken zal er geen vuil water meer vloeien in de Ieperlee, de waterloop die ingebuisd onder de binnenstad ligt.

De Ieperlee, de waterloop die onder de binnenstad van Ieper door buizen loopt, is al eeuwen een open riool. Het afvalwater van een deel van het centrum van Ieper loopt er rechtstreeks in. Maar daaraan komt er dus een einde. Er zijn rioleringswerken bezig die ervoor zorgen dat het vuil water van enkele centrumstraten en van de Grote Markt gezuiverd wordt. Daardoor zal er alleen nog proper regenwater in de Ieperlee vloeien. Schepen Ives Goudeseune (Vooruit): "Het water van de Ieperlee dat naar de zee vloeit, zal veel beter van kwaliteit zijn."

Grote werf

De werken zijn volop bezig met 2 spectaculaire bouwputten op het kruispunt van de Boterstraat en de Neermarkt en op de hoek van het Vandenpeereboomplein en de Elverdingestraat. Daardoor is een deel van de binnenstad een grote werf maar er is beterschap in zicht. Schepen Goudeseune: “Het drukke kruispunt van de Boterstraat en  Neermarkt zal weer open zijn voor voetgangers en fietsers vanaf het bouwverlof op 19 juli. Het ander verkeer kan er weer passeren vanaf 15 oktober. Wanneer de werken bij de bouwputten klaar zijn, beginnen riolerings- en wegenwerken op het Vandepeereboomplein. Daarna  volgt de bovenbouw volgens de plannen van de heraanleg van de Leet. Het einde van de werken op het plein is voorzien in april volgend jaar."

Meest gelezen