Radio 2

Inwoners van Brugge, Koekelare en Knokke-Heist het meest trots van heel Vlaanderen

3 op de 4 inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad. Nogal wat van die fiere burgers wonen in onze provincie. Brugge spant al jaren de kroon als stad waar inwoners het meest fier op zijn. Maar ook inwoners van Knokke Heist en Koekelare zijn al even trots als de Bruggeling.

Het gaat om resultaten uit de stadsmonitor: die meet om de drie jaar hoe tevreden en trots mensen zijn. In onze provincie scoren heel veel gemeenten hoog. "Het is hier dan ook top", zegt een vrouw uit Koekelare. "De mensen zijn vriendelijk, we vormen een hechte gemeenschap en er zijn veel terrasjes." "Er wordt regelmatig iets georganiseerd", zegt een andere man, "feesten, artistieke projecten, noem maar op. We hebben ook heel mooie bossen die goed onderhouden worden. Zelfs in de andere gemeenten in de buurt hoor je de mensen regelmatig zeggen dat Koekelare leeft. En dat klopt."

Koekelare is top. De mensen zijn hier vriendelijk en we vormen een hechte gemeenschap
Trotse Koekelaarse

De mensen noemen mij gewoon Alain

De stadsmonitor peilde nog naar tal van andere zaken, waaronder ook het vertrouwen dat mensen in hun gemeente hebben. Op dat vlak scoort Zuienkerke het best,  tot grote tevredenheid van Alain Devlieghe, die er al 13 jaar burgemeester is. "Ik heb het voordeel dat ik dit als voltijdse job kan doen en altijd in het stadhuis ben. Ik ben vlot bereikbaar, mensen noemen mij ook gewoon Alain of burgemeester Alain. En dat vinden de inwoners leuk, dat je aanspreekbaar bent en snel beschikbaar om oplossingen te zoeken voor eventuele problemen."

Hoe goed scoort jouw gemeente?

Wil je zelf weten hoe goed jouw gemeente scoort? Hier vind je een overzicht

Meest gelezen