Stad Leuven

Leuven schrapt standgeld en energiekosten voor foorkramers septemberkermis

De stad Leuven zal geen standgeld of energiekosten doorrekenen aan de foorkramers van de septemberkermis. Op die manier wil het stadsbestuur de zwaar getroffen sector ondersteunen. "Elke steun is meer dan welkom", klinkt het bij de koepelorganisatie voor foorkramers.

“In normale omstandigheden betalen de kermiskramers een vergoeding voor het plaatsen van hun attracties”, vertelt schepen van Evenementen Denise Vandevoort (Vooruit). "Het stadsbestuur heeft beslist om de sector een extra ondersteuning te geven door het standgeld te laten vallen net als de kosten die we normaal gezien doorrekenen voor elektriciteit en water. We hopen hen op die manier een hart onder de riem te steken."

De septemberkermis in Leuven vindt plaats van 3 september tot 16 september. Sinds de meest recente versoepelingen van de coronamaatregelen mogen kermissen voor het eerst sinds lang opnieuw georganiseerd worden, hetzij mits een aantal veiligheidsmaatregelen. De kermis zal dit jaar een week korter duren dan gewoonlijk door het WK wielrennen.

Filip Claessens

Meest gelezen