Actrice Lisa Banes (65), bekend van "Gone girl", overleden na een ongeval met vluchtmisdrijf

De Amerikaanse actrice Lisa Banes is overleden nadat ze begin deze maand aangereden werd in New York. De bestuurder van de scooter vluchtte weg na het ongeval. Banes werd vooral bekend door haar rol in de beroemde thriller "Gone girl". De actrice werd 65 jaar. 

Op 4 juni werd Lisa Banes in New York aangereden door een scooter toen ze de straat overstak. Ze werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar haar verwondingen waren te zwaar. Tien dagen na het ongeval overleed de actrice. Na het ongeval reed de scooter door. Tot nu toe kon de bestuurder nog niet gevat worden. "Het onderzoek gaat verder", laat de politie van New York weten. 

Banes was vooral bekend als Marybeth Elliott, de moeder van Amy, het hoofdpersonage in de bekende film "Gone girl". Ze dook ook op in films als "Cocktail", "A cure for welness" en "Freedom writers" en in televisieseries als "Six feet under".

In "Gone girl" speelt Banes Marybeth Elliott, de moeder van hoofdrolspeelster Amy.
Archives du 7e Art/New Regency Pictures

"We zijn gebroken door haar tragische en zinloze dood", verklaart haar manager David Williams aangeslagen. "Ze was een geweldige vrouw, vriendelijk, genereus en toegewijd aan haar werk, haar vrouw, familie en vrienden. We hebben het geluk gehad om haar in ons leven te hebben."

Banes' vrouw heeft een foto van hen twee op Twitter gedeeld met de korte, emotionele boodschap: "Mijn Lisa. Onze Lisa. Ons groot verlies."

Ook Gillian Flynn, die de oorspronkelijke thriller "Gone girl" schreef, heeft gereageerd op Banes' dood. "Ik heb het geluk gehad om samen te werken met Lisa in "Gone girl" en ze was levendig, enthousiast en enorm charmant", schrijft ze op Twitter. 

Meest gelezen