AP

Metallica komt volgend jaar naar Rock Werchter op 1 juli

De metalband Metallica komt volgend jaar naar Rock Werchter. Metallica zal de tweede festivaldag afsluiten op 1 juli. Eerder maakte het festival al bekend dat Pearl Jam de headliner wordt op de eerste festivaldag volgend jaar. De ticket verkoop voor Rock Werchter 2022 start volgende week, op 23 juni.  

Dit jaar gaat Rock Werchter niet door wegens de coronamaatregelen, maar de organisatoren zijn al volop bezig met de editie van volgend jaar. Die editie zal opnieuw zoals vanouds vier dagen lang plaatsvinden in het begin van de zomer, van 30 juni tot en met 3 juli. Met Metallica en Pearl Jam zijn al twee headliners bevestigd. De organisatoren laten weten dat er binnenkort nog meer namen worden bekendgemaakt. 

Onze Europese 'Tallica familie zal eindelijk de kans krijgen om opnieuw samen te komen in juni en juli

Metallica over zijn Europese tournee volgende zomer die ook Rock Werchter aandoet

Metallica is een vaste klant op Rock Werchter. De groep trad er al zeven keer op, de eerste keer in 1993 en de laatste keer in 2014. "Altijd zijn ze indrukwekkend, altijd spat de energie ervan af, altijd spelen ze met de grootste toewijding", zeggen de organisatoren van Rock Werchter. 

De ticketverkoop start volgende week, op 23 juni. Mensen die al een ticket hadden voor Rock Werchter 2020 dat geannuleerd werd, hebben voorrang. Hun ticket is al omgeboekt naar volgend jaar. 

Metallica staat op 17 juni 2022 ook op het Nederlandse festival Pinkpop. De groep treedt volgende zomer ook op in Denemarken, Italië, Tsjechië, Spanje en Portugal. De band kan niet wachten om alle Europese fans opnieuw te zien. "Onze Europese 'Tallica familie zal eindelijk de kans krijgen om opnieuw samen te komen in juni en juli", schrijft de band op zijn website.

Red Hot Chili Peppers zeggen af voor Pinkpop 2022

Voor de fans van Red Hot Chili Peppers is er minder goed nieuws. De groep zou volgend jaar naar Pinkpop komen in Nederland, maar dat gaat niet door. Pearl Jam blijft wel op de affiche staan van het Nederlandse festival en Metallica is ook hier toegevoegd. De ticketverkoop van Pinkpop start pas op 2 oktober.

Meest gelezen