Stad Diest

Militairen lopen met vragenlijst rond op markt in Haacht en Diest: "Communicatieskills oefenen" 

Schrik niet, als je vandaag militairen tegenkomt op de markt in Diest of Haacht. Ze zijn niet op zoek naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings, maar wel naar jou. De militairen,  volledig uitgedost in uniform en met geweer maar zonder munitie, hebben een vragenlijst bij en willen weten hoe mensen op de hoogte blijven van het nieuws in de wereld. 

"Drie militairen zullen inderdaad rondlopen op de woensdagsmarkt", vertelt Jill Zurings van de stad Diest. "Ze doen dat in het kader van een communicatie-oefening. Ze maken deel uit van een specifieke afdeling van het leger die inzet op het communiceren met de bevolking. Als ze naar het buitenland gaan, dan praten zij ook daar met de lokale bevolking. Zij proberen uit te leggen waarom ze daar zijn, wat ze daar doen. Dus om misverstanden uit de weg te gaan, is het belangrijk dat ze weten hoe ze moeten communiceren. En dat is wat ze vandaag gaan oefenen op onze wekelijkse markt."

Vragenlijst

Op de markt gaan de militairen mensen aanspreken met in de hand een vragenlijst. "Zo gaan ze aan de bezoekers vragen stellen over het gebruik van media in hun dagelijks leven", legt Zurings uit. "Ze willen specifiek weten op welke manier de mensen op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de wereld of in hun stad. En op deze manier oefenen ze dus hun communicatieskills." 

Meest gelezen