BELGA

Minister Lydia Peeters (Open VLD) wil onveilige schoolroutes in provincie Antwerpen aanpakken: "Op korte termijn 69 knelpunten verbeteren"

Vlaams minister voor Mobiliteit, Lydia Peeters (Open VLD), heeft aangekondigd dat ze 69 knelpunten op schoolroutes in de provincie Antwerpen veiliger wil maken. Het gaat bijvoorbeeld om fiets- en voetpaden, kruispunten, zebrapaden of oversteekplaatsen voor fietsers. Onder meer de Bredabaan in Antwerpen, de Kapelsesteenweg in Brasschaat ter hoogte van het Sint-Michielscollege en alle gewestwegen in Mechelen zullen onder handen worden genomen.

In totaal zijn er 193 knelpunten die de wegen naar scholen in de provincie Antwerpen onveilig maken voor fietsers en voetgangers, dat blijkt uit een lijst die Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) bekendmaakt. 69 van die knelpunten kunnen op korte termijn verbeterd worden. 

De knelpunten gaan vooral over fiets- en voetpaden, kruispunten, zebrapaden of oversteekplaatsen voor fietsers. Op korte termijn zullen die verbeterd worden. Het gaat onder meer om wegen zoals de Bredabaan in Antwerpen, de Kapelsesteenweg in Brasschaat ter hoogte van het Sint-Michielscollege, de Herentalsesteenweg in Grobbendonk, de N15 in Heist-Op-den-Berg, de N10 in Lier en alle gewestwegen in Mechelen. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de overige knelpunten aangepakt gaan worden, maar de minister hoopt dat ook zo snel mogelijk te kunnen doen. “We hopen daarvan ook zoveel mogelijk zo snel mogelijk aan te pakken. Ik vraag hierover snel duidelijkheid aan de administratie", zegt Peeters. In totaal trok de minister 30 miljoen euro uit om de schoolroutes veiliger te maken.   

Meest gelezen