Operaties op campus Sint-Elisabeth van AZ Turnhout uitgesteld door stroomonderbreking: "Veiligheid van patiënten garanderen"

Op de campus Sint-Elisabeth van het AZ Turnhout worden alle geplande operaties van vandaag uitgesteld. Dat is het gevolg van een korte stroomonderbreking gisterenmiddag. De noodgenerator werkte daarbij niet zoals het hoort. Omdat de oorzaak van de stroompanne nog niet gevonden is, wil het ziekenhuis het zekere voor het onzekere nemen. Ziekenwagens worden naar de andere campus omgeleid, maar de spoeddienst blijft wel open voor kleinere medische problemen.

Rond 13.30 uur gisterenmiddag was er een korte stroomonderbreking op campus Sint-Elisabeth van het AZ Turnhout. Daarbij reageerde de noodstroomgenerator niet onmiddellijk. Hoewel het ziekenhuis snel weer kon overschakelen op het elektriciteitsnet, heeft het voor de zekerheid alle ingepande operaties van gisterenmiddag en vandaag uitgesteld. De oorzaak van de stroompanne is namelijk nog niet gevonden. 

Dringende operaties en ziekenwagens worden doorverwezen naar de andere campus

Griet Braeckmans, directeur AZ Turnhout

"We hebben geen back-up als de stroom nog eens uitvalt, dus we hebben beslist om zeker te zijn en de veiligheid van onze patiënten te garanderen", zegt facilitair directeur Griet Braekmans. "Als het kan, worden de dringende operaties doorverwezen naar onze andere campus. Mochten er toch levensbedreigende situaties terechtkomen in ons ziekenhuis, dan bekijken we of we de patiënt eventueel toch kunnen stabiliseren in ons ziekenhuis." 

Alle ziekenwagens worden ook naar de andere campus van het AZ Turnhout omgeleid. Patiënten kunnen vandaag wel nog op de spoeddienst van campus Sint-Elisabeth terecht met kleinere medische problemen.

Meest gelezen