Paul Kerkhofs van APK Group wint Limburgse Ondernemersprijs Herman Dessers

De 27ste Ondernemersprijs Herman Dessers gaat naar Paul Kerkhofs, de zaakvoerder van APK Group. De Herman Dessers prijs is één van de meest prestigieuze ondernemersprijzen in Limburg. Voka – Kamer van Koophandel Limburg bekroont Paul Kerkhofs voor de duurzame groei van het familiebedrijf en voor zijn internationale aanpak.

Er waren drie genomineerden voor de Ondernemersprijs Herman Dessers: Joris Brams van drankenproducent Konings, Els Paesmans en Koen Quaghebeur van het agrochemisch bedrijf Globachem in Sint-Truiden en dus Paul Kerkhofs van infractructuurbouwer APK Group met hoofdkantoor in Pelt. Die laatste haalde het dus. APK legt onder meer wegen aan, maar ook nutsvoorzieningen. In 1990 trad Paul Kerkhofs in de voetsporen van zijn vader. Volgens de jury toont hij op voortreffelijke wijze hoe gerichte overnames en slimme implementatie van innovatieve toepassingen bijdragen aan duurzame groei. "Het bedrijf ontpopte zich van een bouwonderneming tot een polyvalent infrastructuurspeler die instaat voor intelligente wegeninfrastructuur, maar ook energie-, water- en telecomnetwerken." 

Internationaal maar verankerd in Limburg

APK Group telt nu meer dan 1500 medewerkers verspreid over 25 sites in België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Naast die internationale focus blijft APK Group verankerd in Limburg.

Paul Kerkhofs reageert opgetogen: "Ik wil in de eerste plaats al onze medewerkers bedanken. We hebben elkaar de afgelopen tijd minder kunnen zien door de coronamaatregelen, maar we hebben opnieuw straf werk gerealiseerd. Ook in deze bijzondere tijden proberen we Limburg nog verder op de kaart te zetten. "

Meest gelezen