Politie in Aalter zet extra patrouilles in door nachtlawaai: "Dit kan niet door de beugel"

In Aalter gaat de politie in de weekends extra controleren op nachtlawaai. De laatste weken kreeg de politie verschillende klachten binnen over vandalisme en nachtlawaai. Om die problemen te bestrijden zet de politie extra patrouilles in. 

De afgelopen weekends kreeg de politie van Aalter verschillende klachten binnen over nachtlawaai. Vooral op vrijdag- en zaterdagnacht kan het er luid aan toe gaan in het centrum van Aalter. Daarnaast is er ook sprake van vandalisme in het centrum. Zo waren er in de afgelopen weekends verschillende gevallen waarbij jongeren de coronamaatregelen overtraden, fietsen op straat gooiden en verkeersborden uit de grond trokken.

Eén keer gooiden jongeren een tafel door het raam van een horecazaak. “Door het mooie weer komen jongeren weer meer samen op straat” legt Tim Dhaene van de politie uit. “Er mag plezier gemaakt worden, maar het nachtlawaai en schade toebrengen aan het materiaal van anderen kunnen echt niet”. 

Extra controles

Na overleg besliste de politie om extra patrouilles in te zetten in de weekends. In die patrouilles zal de politie de jongeren aanspreken en uitleggen waarom verhoogd toezicht een noodzaak is. Ook trachten ze de jongeren te sensibiliseren om het nachtlawaai en vandalisme tegen te gaan. De politie hoopt zo op minder overlast, maar de komende weekends zullen er voor de zekerheid extra patrouilles worden ingezet. 

 

kasto80

Meest gelezen