YMDI

Ticketverkoop Pukkelpop gaat van start: organisatie legt "laatste hand" aan line-up en "covid-safe ticket" in de maak

Om stipt 13 uur woensdagmiddag is de ticketverkoop van Pukkelpop van start gegaan. Nog tot 30 juni kan je enkel vanuit België een ticket kopen. De organisatie van het festival laat aan Radio 2 weten dat de line-up er snel zit aan te komen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandebroucke (Vooruit) beloofde ook al een "covid-safe ticket" in het ochtendprogramma op Studio Brussel.

Vanuit het hoofdkantoor in Leopoldsburg kijkt de organisatie achter het festival vanaf 13 uur vol spanning mee naar de ticketverkoop. "Alle servers zijn afgestoft en klaargemaakt, dus er zou niets mogen misgaan", vertelt Frederik Luyten van de Pukkelpop-organisatie. Festivalgangers uit eigen land krijgen nog tot 30 juni voorrang, want je kan tot dan enkel vanuit België een ticket bestellen. "Limburgers specifiek gaan we wel geen voorrang geven", lacht hij. 

Hoe de tickets het gaan doen is nog een groot vraagteken. "Heel wat festivalgangers staan natuurlijk te springen om weer te kunnen feesten, maar je hebt langs de andere kant ook heel wat mensen die nog bang afwachten. We zijn ieder geval ongelofelijk blij dat we zo ver nog geraakt zijn, en de vraag naar tickets was al lang groot", klinkt het.

Internationale line-up

"Net omdat de vraag naar tickets zo groot was, zijn we al gestart vóór de line-up helemaal afgeklopt was", gaat Luyten verder. "Daar wordt op dit moment de laatste hand aan gelegd, dus dat zit er aan te komen. Het wordt een zeer goeie line-up van internationale allure, met zowel binnenlandse en buitenlandse kleppers. Door de coronamaatregelen die binnen Europa verschillen van land tot land was het soms moeilijk onderhandelen, vandaar dat die line-up een beetje vertraging heeft opgelopen." 

Het festival moet een plek worden waar je veilig kan feesten, en vooral geniéten
Frederik Luyten, Pukkelpop

Voor mensen die een ticket voor het festival kunnen bemachtigen, komt er een "covid-safe ticket", dat vertelde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vanochtend aan Michèle Cuvelier op Studio Brussel. "De regel zal zijn dat je bijvoorbeeld voor Pukkelpop gedurende twee weken volledig gevaccineerd moet zijn, je maximaal 72 uur van tevoren een negatieve PCR-test hebt afgelegd of als bewijs van immuniteit je niet langer dan 6 maand geleden een positieve coronatest hebt afgelegd", legt de minister uit. "Als dat niet zo zou zijn, moet je op het terrein van Pukkelpop meteen getest worden, anders kom je er niet in."

De organisatie van Pukkelpop kan leven met die richtlijnen. "Wij zitten ook in een taskforce samen met de overheid en mensen uit de medische sector, net om die dingen te bekijken", vertelt Frederik Luyten. "Op dit moment gieten we de aangekondigde protocollen in concrete plannen, zodat we er een veilige Pukkelpop van kunnen maken voor iedereen. Het festival moet een plek worden waar je veilig kan feesten, en vooral geniéten!", besluit de organisatie.

Meest gelezen