Radio 2

Vandalen gaan brutaal te keer in Sijsele

In Sijsele, bij Damme, is de politie op zoek naar vandalen die de afgelopen dagen overal in het dorp graffiti hebben gespoten. Ze brachten met spuitbussen vulgaire boodschappen aan op het skatepark, maar ook op verkeersborden en zelfs auto's. 

In Sijsele, een deelgemeente van Damme, hebben vandalen het skatepark beklad. Ze spoten er vulgaire boodschappen als "hoer" of "slet". Maar ook elders in de buurt is er schade: zowel op verkeersborden, als op garages en zelfs auto's zijn seksistische woorden geschreven. Vermoedelijk hebben dezelfde daders ook ingebroken in de gemeentelijke basisschool.

Leuk is anders

Wim Demeulenaere is één van de slachtoffers. Het was de politie die hem liet weten dat zijn bestelwagen beklad was. "Dit is echt wel zuur voor ons", zegt zijn echtgenote, "want die bestelwagen is waar mijn man mee rond rijdt voor zijn werk als zelfstandige. De ene kant is volledig beklad. Er staat "homo, I'll kill you" op. Leuk is anders." 

Radio 2

Meest gelezen