Vrouw uit Ronse krijgt 11 jaar cel voor onmenselijk behandelen zus 

Het Hof van assisen heeft een 55-jarige vrouw uit Ronse veroordeeld tot 11 jaar cel voor de onmenselijke behandeling van haar oudere zwakbegaafde zus. Drie jaar lang mishandelde ze haar. De vrouw stond ook terecht voor foltering, maar daar ging de jury niet in mee. 

In februari vorig jaar pakte de politie een vrouw uit Ronse op, nadat haar zwakbegaafde oudere zus samen met een welzijnswerkster aangifte had gedaan voor mishandeling. Het slachtoffer verklaarde onder meer dat haar zus haar op het hoofd sloeg, haar verplichtte kattenvoer en braaksel te eten. De vrouw zou ook meer dan een uur lang onder een koude douche gezet zijn en daarbij zelfs gezichtsschade opgelopen hebben.  De zus ontkende eerst maar gaf later heel wat feiten toe. 

Al veroordeeld

De beklaagde was geen onbekende voor het gerecht. Ze werd al eens veroordeeld tot 2 jaar cel met uitstel voor slagen en verwondingen aan haar moeder. Ze stond in deze zaak ook terecht voor foltering, maar daarvoor werd ze niet veroordeeld. Volgens de jury was er geen sprake van een diepe minachting voor haar zus. Wel was er volgens de jury een onvoorstelbaar gebrek aan respect en gebrek aan inlevingsvermogen. 

kasto80

Meest gelezen