Jens Schuurmans

Zorgmedewerkers krijgen gratis ballonvaart in Pelt: "Omdat ze zo hun best hebben gedaan"

Het bedrijf AJK containers uit Bocholt heeft gisteravond voor het eerst een vlucht gedaan met zijn nieuwe grote luchtballon. 38 mensen uit de zorg kregen een gratis vlucht aangeboden. "Alleen maar logisch dat zij als eerste de lucht in mogen", klinkt het bij het bedrijf.

Gisterenavond ging de gloednieuwe luchtballon voor het eerst de lucht in, onder luid applaus. 38 zorgmedewerkers uit Pelt en omstreken waren de eerste passagiers. "We hebben een heleboel mensen uit de zorg aangesproken en die verloot", legt Gunter Janssen van AJK uit. "Van de 400 kandidaten hebben we 38 mensen kunnen meenemen, verspreid over twee vluchten. Door het hele covidverhaal vonden we het belangrijk om hen dit te gunnen."

(Lees verder onder de foto:)

Radio 2

"Het doet deugd, een leuke verrassing", vindt Ilse, zij werkt op de dienst revalidatie in het Noorderhart Ziekenhuis in Pelt en is diensthoofd kinesitherapie en intern vervoer. "Ik heb nog nooit een ballonvaart gedaan, dus het is allemaal zeer spannend", getuigde ze vlak vóór ze aan de tocht begon. 

Meest gelezen