KDB Cup

BELUISTER - "Kevin De Bruyne voelt zich goed en heeft goesting om te spelen", vertelt zus Stephanie

In Drongen, de thuisbasis van Rode Duivel Kevin De Bruyne, wordt reikhalzend uitgekeken naar de EK-wedstrijd tegen Denemarken vanavond. Waarschijnlijk is de spanning er zelfs nog net iets groter dan elders in het land, want de kans bestaat dat de middenvelder vanavond, voor het eerst na zijn blessure, opnieuw het veld op mag. "De goesting om te spelen is er in ieder geval", weet zus Stephanie De Bruyne.

Het is D-day voor de Rode Duivels, maar zeker voor de supporters van Kevin De Bruyne. Want de aanvallende middenvelder was een tijdje out, met een gebroken neus en een breuk aan zijn oogkas, maar vanavond mag hij misschien opnieuw het veld op. "Maandag heb ik hem nog gesproken via Facetime. Hij zag er goed uit en vertelde dat hij geen pijn meer heeft. Hij is klaar om te spelen, dus. De goesting is er zeker", vertelt zus Stephanie aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Al weet ik niet of ze hem effectief het veld op gaan sturen. Misschien dat ze hem een beetje "opsparen", met het oog op volgende wedstrijden."

"Ik supporter vandaag trouwens niet in de Belgische driekleur, maar in 't blauw", lacht ze. "Ik heb een truitje van Kevin aangetrokken, dat hij droeg op het EK in 2016, tijdens de wedstrijd tegen Zweden. Hopelijk brengt het geluk. Ik gok dat de Belgen vanavond winnen met 2-0... Of zelfs 3-0!"

Beluister hieronder het volledige gesprek met Stephanie De Bruyne op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

kasto80

Meest gelezen