Acteur Guy Staumont (Dikkenek)

Brussel Mobiliteit bestrijdt rijden onder invloed: "Geef de pronostieken geen kans"

Brussel Mobiliteit start met een campagne tegen rijden onder invloed van drugs en alcohol. De campagne richt zich specifiek tot jongeren, met een knipoog naar sportweddenschappen.  

Het is zomer, de horeca is weer open en we kunnen eindelijk onze vrienden terugzien. Volgens Brussels Mobiliteit een goed moment om eraan te herinneren dat het niet zo onschuldig is om met een glas of een joint op terug naar huis te keren met de auto, de fiets of de step. In Brussel spelen alcohol en/of drugs namelijk een rol bij 11 procent van de ernstige ongevallen met dodelijke en zwaar gewonde slachtoffers. 14 procent van de Brusselse bestuurders jonger dan 34 in 2020 geeft ook aan ten minste één keer per maand lachgas te inhaleren voor ze in de auto stapten (bron Vias).  

Sportweddenschappen

Brussel Mobiliteit start daarom met een nieuwe campagne die gebaseerd is op het concept van sportweddenschappen. De boodschap "Geef de pronostieken geen kans" wordt mee uitgedragen door de Belgische acteur Guy Staumont (Dikkenek). De campagne illustreert hoe het risico op een ongeval toeneemt vanaf het eerste glas en sterk stijgt bij grotere hoeveelheden of combinaties. De campagne richt zich specifiek tot jongeren (18 - 30 jaar) en zal te zien zijn op sociale media, op de televisie in het kader van de EK-wedstrijden en op affiches in de Brusselse uitgaansbuurten. 

"Als je de baan op gaat, heb je al je aandacht nodig”, zegt Elke Van den Brandt (Groen), Brussels minister van Mobiliteit en Verkeersveiligheid. “Onder invloed van drugs en alcohol ben je, zelfs zonder het te willen, een gevaar voor jezelf en anderen. Gok er niet op dat je zonder accidenten goed thuisgeraakt: speel op veilig!"

Meest gelezen