Burgemeester Marc Penxten van Alken wordt nieuwe voorzitter van politiecollege kanton Borgloon

Burgemeester Marc Penxten (N-VA) van Alken wordt de nieuwe voorzitter van het politiecollege van kanton Borgloon. Dat is gisteravond afgesproken tijdens een bijeenkomst van de burgemeesters van de politiezone. Eerder op de dag had zijn collega Eric Awouters (Borgloon) ontslag genomen als voorzitter.  

Eric Awouters wilde met zijn ontslag een politiek signaal geven nadat de beslissing over de aanstelling van de zonechef van Tongeren-Herstappe tot waarnemende zonechef in Borgloon was vernietigd: "Het is niet dat ik iets verkeerd gedaan heb, maar er moet iemand een politiek signaal geven." Het is nu afwachten hoe het politiecollege de zaak verder gaat aanpakken. 

Onwettige aanstelling

Dinsdag liet gouverneur Jos Lantmeeters weten dat de aanstelling van een nieuwe waarnemende korpschef in de politiezone Borgloon onwettig was.  In maart werd de vorige korpschef Rohnny Maes aan de kant geschoven en vervangen door de korpschef van Tongeren die dan beide zones leidde. Maar volgens de wet mag dat niet.  

Meest gelezen