MEDIALOUNGE.BE

Cegeka neemt onderwijsplatform Smartschool over en wil het verder uitbouwen

De Europese IT-groep Cegeka, met hoofdzetel in Hasselt, neemt het digitaal schoolplatform Smartschool uit Oudsbergen over. Smartschool heeft een enorme boom gekend door het afstandsonderwijs in de coronaperiode. Er wordt benadrukt dat er niets verandert aan de huidige dienstverlening, Cegeka wil het schoolplatform verder helpen uitbouwen.

Cegeka neemt een meerderheidsbelang in Smartschool en ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM investeert in het bedrijf. Daarmee komt een synergie tot stand tussen twee Limburgse familiebedrijven die naar eigen zeggen dezelfde normen en waarden hoog in het vaandel dragen. 

“Dankzij deze nieuwe strategische samenwerking tussen twee Vlaamse technologiespelers staan we in pole position om de onderwijswereld te begeleiden in de verdere en versnelde digitalisering”, zeggen Stijn Bijnens, CEO van Cegeka, en Jan en Geert Schuer van Smartbit (het bedrijf achter Smartschool). Maar er zal niets wijzigen aan de dienstverlening voor scholen, leerkrachten en leerlingen die het onderwijsplatform gebruiken.

Door toepassingen meer te individualiseren zouden we zelfs de schooluitval kunnen verminderen

Stijn Bijnens CEO Cegeka

“Als COVID-19 ons de afgelopen maanden één ding heeft geleerd, is het dat Smartschool strategische ICT-infrastructuur levert voor het onderwijs. Anno 2021 is ICT niet meer weg te denken uit de onderwijswereld. We zetten onze knowhow en ervaring dan ook graag in om deze structurele tak van de samenleving te begeleiden in de huidige digitale versnelling. We focussen met onze diensten op de verdere uitbouw van het schoolplatform en geven het toekomstgericht alle kansen om verder te ontwikkelen ten voordele van de scholen’, zegt Stijn Bijnens. Zo ziet de CEO van Cegeka nog meer mogelijkheden in het personaliseren van de toepassingen. "We kennen spijtig genoeg nog te veel schooluitval in het middelbaar onderwijs. Door data intelligent te gebruiken zouden we individuele toepassingen op maat kunnen ontwikkelen waardoor leerlingen meer kansen zouden krijgen om door te stromen naar hoger onderwijs."

"Samen zullen we onze schouders zetten onder de versnelde digitalisering van het onderwijs in ons land. Onze lokale verbondenheid en onafhankelijkheid in de educatieve markt vinden we erg belangrijk”, vult Jan Schuer aan. “De krachtenbundeling met Cegeka zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting de scholen in de komende jaren verzekeren. Bovendien maakt het de verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk”, besluit Geert Schuer. 

Meest gelezen