Controle van gsm-reparatiewinkels in Beringen: geen enkele zaak in orde met brandveiligheid

In Beringen zijn gisteren enkele reparatiewinkels voor gsm's gecontroleerd. In totaal zijn 8 pv's opgesteld, onder andere voor drugsbezit, zwartwerk en een gebrekkige boekhouding. Ook zijn 32 niet-conforme toestellen in beslag genomen. In geen enkele zaak was de brandveiligheid in orde. 

De controle gebeurde op initiatief van de stad Beringen en enkele inspectiediensten. De stad wil hiermee de georganiseerde criminaliteit aanpakken. “De handelszaken moeten voldoen aan alle geldende normen en richtlijnen”, vertelt burgemeester Thomas Vints (CD&V). “We hadden veel aandacht voor de brandveiligheid, da’s een belangrijk punt bij uitbatingen waar ’s nachts veel toestellen opladen. We verwachten ook dat de registratie van de BTW en de inschrijving van werknemers correct verloopt.”  

Het BIPT dat radiofrequenties controleert, nam 32 toestellen in beslag om later te vernietigen. Het ging om niet-conforme radioapparatuur. Ook kregen alle winkels een waarschuwing voor het niet naleven van de geldende covidmaatregelen. Er werden verder problemen vastgesteld met de camerabewaking in drie zaken.

Bestuurlijke controles, zoals die van gisteren in Beringen, hebben vooral de bedoeling om te voorkomen dat criminele netwerken en fenomenen zoals mensenhandel, grootschalige fraude, witwasconstructies en drugshandel zich in de Limburgse gemeenten kunnen nestelen. 

Meest gelezen