Vicky De Beule (linksachter) stelt haar boek voor en doet meteen een workshop, waarin kindjes kunnen proeven van vers fruit en groenten van de hoevewinkel van Evi (rechtsachter)
Radio 2 Antwerpen

"Eerst ruiken, voelen, kusjes geven, uitspuwen en dan pas inslikken": diëtiste Vicky De Beule schrijft boek voor ouders met moeilijke etertjes: 

Diëtiste Vicky De Beule uit Hove stelt haar boek "Ik lust dat niet" voor, waarin ze tips geeft om kinderen spelenderwijs groenten en fruit te laten proeven. Ze geeft ook workshops aan kinderen om groenten en fruit te proeven. "Een ultieme tip voor ouders is om rustig te blijven. Geen stress aan tafel, want dan lukt het nog minder", vertelt De Beule aan Radio 2 Antwerpen.

Vicky De Beule geeft in haar boek "Ik lust dat niet" tips aan ouders met moeilijke eters. "Bijna de helft van de kinderen gaat door een fase van moeilijk eetgedrag waarin ze bang zijn om dingen te proeven. Het is dus heel normaal dat kindjes tussen 2 en 6 jaar daar problemen mee hebben. Ik wil helpen om uit die fase te geraken."  

De Beule organiseerde voor de voorstelling van het boek ook een workshop in de hoevewinkel van Gebroeders Vercammen in Koningsshooikt: "Eerst mogen ze knutselen en kleuren zodat ze op hun gemak zijn. Dan krijgen ze een proefmeter waarop ze een sticker kunnen plakken op de fase waarin ze geraakt zijn. Dat gaat van eten op het bord verdragen, er aan ruiken en voelen, het in de mond houden tot uiteindelijk het inslikken. Dan worden ze proefkoning of -koningin. Als ze daar niet in slagen, is dat ook niet erg." 

Ze proeft nu dingen die ze anders niet zou eten. Ik ben benieuwd of dat thuis zo gaat blijven

Eefje, mama van Rowan die meedoet aan de workshop

De dochter van Eefje doet ook mee aan de workshop: "Mijn dochter eet weinig groenten. Dat zorgt soms wel voor ruzie aan tafel. Ik merk nu al met de workshop dat ze dingen proeft die ze thuis niet zou eten. Ik ben benieuwd of dat thuis ook zo gaat zijn."

Beluister hier de reportage over de workshop:

Meest gelezen