Archieffoto
Trishhhh (Flickr.com)

Geen donderdagmarkt in Rummen door hitte: "Onze producten zien te hard af van de warmte"

In Rummen, een deelgemeente van Geetbets, is er vandaag geen donderdagmarkt. Door de warmte is het lastig om de producten koel en vers te houden, dus slaan de marktkramers deze week liever over.

"Onze producten zien te hard af van de warmte", vertelt Jonas Schroyen, die een groenten- en fruitkraam uitbaat op de markt van Rummen. "Vanaf het moment dat ze uit de koelkast komen, moeten ze verkocht worden. Anders kan je alles weggooien. Bij temperaturen van 30 graden of meer zoals vandaag is dat niet te doen."

Niet alleen voor de producten is het vandaag te warm. "Ons publiek is sowieso wat ouder en die mensen komen niet graag buiten bij zo'n temperaturen. Dus het zou ook weinig zin hebben om deze namiddag op de markt te gaan staan in Rummen. Daarom hebben alle marktkramers samen beslist om deze week over te slaan", aldus Schroyen.

Meest gelezen