Hele zomervakantie geen treinverkeer tussen Oudenaarde en Ronse

Tijdens de maanden juli en augustus zullen er geen treinen rijden tussen Oudenaarde en Ronse. Dat komt door grote werken die Infrabel zal uitvoeren aan de treinsporen. Er zijn wel vervangbussen voorzien tussen beide stations.

 

Vanaf zaterdag 3 juli tot en met zondag 29 augustus is er geen treinverkeer tussen Oudenaarde en Ronse. Infrabel gaat er grote werkzaamheden uitvoeren om de infrastructuur van de treinsporen te optimaliseren. "Alle houten dwarsliggers over een afstand van 12 kilometer worden vervangen door betonnen exemplaren", legt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel uit. De betonnen dwarsliggers zijn steviger en meer onderhoudsvriendelijk. 

Verder zal Infrabel de spoorwegtunnel van Louise-Marie vernieuwen en wordt het spoor wat lager gelegd. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het treinverkeer tussen Oudenaarde en Ronse dus twee maanden stilgelegd. "Mensen zijn vaker op vakantie en gebruiken minder de trein. Voor ons leek het de beste periode," aldus Thomas Baeken. Mensen die zich toch willen verplaatsen tussen beide stations, kunnen als alternatief een vervangbus nemen.

kasto80

Meest gelezen