BanksPhotos

88-jarige huisbaas schuldig aan CO-dood 26-jarige bewoonster in Gent

Een 88-jarige man uit Sint-Martens-Latem is schuldig aan de dood van een 26-jarige vrouw in zijn huurwoning in het centrum van Gent. Dat schrijft De Gentenaar en is bevestigd aan onze redactie. De vrouw overleed door een CO-intoxicatie. De man kreeg geen straf en geniet van de gunst van de opschorting.

De 26-jarige vrouw woonde in een huurhuisje in de buurt van de Tolhuislaan in Gent. Ze woonde er samen met twee anderen in slechte omstandigheden: de woning was vochtig en slecht verlucht. In januari 2019 ging het mis. Door een CO-intoxicatie verloren de drie bewoners het bewustzijn. Twee van de drie slachtoffers raakten gelukkig net op tijd in de decompressiekamer van het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis in Aalst. Voor de 26-jarige vrouw kwam alle hulp te laat.

De huisbaas verhuurt verschillende panden in het Gentse. De rechter acht hem nu schuldig voor de onopzettelijke doding van de jonge vrouw, maar hij komt er van af met een opschorting van straf. Wel moet hij binnen het jaar enkele van zijn panden in orde brengen.

kasto80

Meest gelezen