Videospeler inladen...

Nieuw detail, maar niet onbelangrijk: persbericht van OVAM over PFOS-vervuiling in 2017 nooit uitgestuurd

Elke dag lijkt het PFOS-schandaal rond de fabriek van 3M nieuwe geheimen prijs te geven. Nu blijkt dat de Openbare Afvalmaatschappij OVAM in 2017 een persbericht over de PFOS-verontreiniging klaar had. In realiteit blijkt dat persbericht nooit te zijn uitgestuurd.

"Ik meen dat dit niet komt door OVAM, maar er wordt daarvoor eigenlijk gekeken naar de politieke hoek", zegt Pieterjan De Smedt in "Terzake".

Het is heel moeilijk om namen te noemen, maar De Smedt hoort toch wel de naam van toenmalig minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) noemen. "We kunnen dat niet bewijzen, maar we kunnen wel zeggen dat ze niet actief als minister heeft gecommuniceerd."

Bekijk hieronder de toelichting door Pieterjan De Smedt in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen